Oddsguide

Hva er odds?fotball odds betting sports

De aller fleste bookmakere bruker odds for å fortelle styrkeforholdet i det objektet de tilbyr spill på. Det finnes flere måter å regne odds på.

I Europa, inkludert Norge, bruker man i all hovedsak desimaler. En odds på 2,5 betyr at en eventuell gevinst vil være 2,5 ganger innsatsen. Dersom man satser 100 kroner, sier vi i Norge at man vinner 250 kroner (2,5 x 100) selv om nettogevinsten er 150 kroner (premie minus innsats er lik gevinst).

[the_ad_placement id=»odds468x60″]

Andre navn

Når man refererer til odds så er det også brukt sports betting, tipping, betting osv. Sports betting er det som er mest brukt i utlandet.

Andre typer odds

I Storbritannia bruker man brøk når man skal regne odds. Man kan for eksempel høre at et lag er 7-1 på å vinne, mens et annet lag er 4-5. Måten dette regnes om til desimaler er å ta det første tallet og dele det på det andre tallet og så plusse på 1. Oddsen 7-1 blir da 7 delt på 1 pluss 1 er lik 8,00. Oddsen 4-5 blir 4 delt på 5 pluss 1 er lik 1,80. Grunnen til at man må plusse på 1 er fordi man i England regner ut hva man faktisk tjener og ikke hva man får utbetalt.

I USA bruker man stort sett et system som kalles moneyline. Det regnes ut hvor mye spilleren må satse for å vinne $100 på favoritten eller hvor mye vedkommende får betalt for $100 på det antatt svakeste laget (underdogen). For eksempel kan en basketballkamp mellom lag A og lag B har en moneyline på Lag A (favoritten) på ÷200, mens Lag B (underdogen) har +180. En tipper som ønsker å satse på Lag A må satse $200 for hver $100 man ønsker å vinne. En spiller som satser på lag B vil vinne $180 for hver $100 vedkommende satser.

footer_banner

Hva kan du spille på?

De fleste bookmakere tilbyr pengespill på profesjonelle idretter. Selskaper med norsk profil tilbyr blant annet spill på fotball, ishockey, håndball og vintersport. Flere av aktørene på markedet har også spill på ikke-sportslige arrangementer som Oscar-utdelingen, Melodi Grand Prix og Nobels fredspris. Flere selskaper med norsk profil tilbyr spill på norske programmer som Idol og Skal vi danse.

[the_ad_placement id=»odds468x60″]

Hvor kan du spille odds

Vi har laget en kjempestor oversikt over hvor du kan spille odds og hvor du får best registreringsbonus. Trykk her for å komme til listen.